Mydlo na kožné problémy s čistcom a myším chvostom (mydlo proti urieknutiu)

11.01.2017 16:30

Obsahuje zmydelnený olivový olej, zmydelnený kokosový olej a zmydelnené bambucké maslo, vodný výluh z čistca rovného, vodný výluh z rebríčka obyčajného a sušené listy rastliny Indigofera Tinctoria.

 

Mydlo je vyrobené ručne, metódou za studena.

Jeho základ tvoria 3 druhy kozmeticky významných olejov a tukov

   

1. OLIVOVÝ OLEJ Olea europaea

Má ošetrujúce a regeneračné účinky. Priaznivo pôsobí pri ekzémoch, alergických rekakciách pokožky, zápalových stavoch pokožky, aknózenej plati. Je silno premasťujúci, prekrvujúci a zvláčňujúci a preto je vhodný na popraskanú a suchú až šupinatú pleť. Je veľmi šetrný k detskej pokožke. Má výborné účinky pri ošetrovaní vlasov a nechtov. Pri vnútornom užívaní dodáva telu nenasýtené mastné kyseliny, hlavne kyselinu olejovú, ktorá znižuje riziko srdcových príhod.

 

2. KOKOSOVÝ TUK Cocos nucifera

Získava sa z usušenej bielej dužiny kokosovníku. Ide asi skôr vlastne o tuk alebo kokosové „maslo“, ktoré je v panenskom stave biele a topí sa pri teplote cca 25. Do tekutého stavu sa dostane pri teplote vyššej ako je uvedené. Pleť je po jeho aplikácii hladká a jemná, pokožku zvlhčuje a vytvára na nej ochrannú vrstvu. Veľmi dobre sa mieša s éterickými olejmi a často sa používa pri exotických typoch masáží (napr. thajskej príp. havajskej). Odporúča sa tiež ako súčať hydratačných olejov, určených pre suchú pokožku a na ukľudnenie citlivej a jemnej pleti. Keďže je kokosový olej výborne priľnavý, používa sa už tradične ako prostriedok pre vysušené a odumierajúce vlasy.

 

3. BAMBUCKÉ MÁSLO Butyrospermum Parkii Butter

Bambucké máslo (alebo aj Karité) je dokonalým priateľom vysušenej, suchej, opraskanej a citlivej pleti. Výborne sa hodí na ošetrenie pokožky celého tela po dlhšom pobyte na slnku alebo po kúpaní sa v morskej vode. Je ideálnym základom pre najrôznejšie masťové základy – od ošetrenie popraskaných bradaviek pri kojení, cez neutrálny balzam pre suché pery alebo odrený nos pri nádche až po zjemňujúcu masť na stvrdnutú pokožku lakťov, kolien alebo chodidiel. Topí sa pri prirodzenej teplote ľudského tela. Obsahuje vitamíny A, E a F. Získava sa z veľkých hnedých orechov exotického afrického stromu Shea Tree (alebo maslovníka), rastúceho v oblasti afrických štátov Ghana, Mali, Burkina Faso a Nigéria.

 

Okrem už spomenutých olejov mydlo obsahuje výluh z dvoch rastlín ktoré sa v ľudovom liečiteľstve považujú za veľmi účinné pri KOŽNÝCH PROBLÉMOCH a v ľudovej mágii boli považované za byliny so silnými magickými schopnosťami. 1-vá bylina Stachys recta (Čistec rovný) sa považovala za významnú bylinku proti urieknutiu a 2-hou bylinou je Achillea millefolium (Rebríček obyčajný), ktorého stonka zahrabaná pred prahom domových dverí, vraj zadrží každého, kto prichádza so zlými úmyslami J Do zelenej časti mydla boli pridané rozdrvené listy rastliny Indigofera Tinctoria (u nás známej ako Indigo).

 

V prípade záujmu píšte mail na najlepsicaj@gmail.com alebo volajte na 0904 431 041. Možnosť dodania po 21.1. 2017

 

 

Späť